Ö Z G E Ç M İ Ş İ M
1934 Yılında Darende’de doğdum. Babam terziydi. Annem ev kadınıdır. 1940 yılındaAnkara’ya naklettik. Beş kız kardeşim vardır. Erkek kardeşim olmadı. 1945 yılında Ankara Ulus İlkokulu, 1948 yılında Ankara Dördüncü Ortaokul ve 1951 yılında Ankara Gazi Lisesi’ nden mezun oldum. 1958 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdim. Fakülte öğrenimim sırasında 4,5 yıl süreyle Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalıştım. Dernek çalışmalarına ve sosyal etkinliklere katıldım.
Mezuniyetten sonra,1958-1965 yılları arasında, sırasıyla Bitlis-Ahlat, Malatya-Darende, Ankara-Kalecik Sağlık Merkezi Baştabipliği ve Hükumet Tabipliği görevlerinde bulundum. 1966-1968 arası, Türk Donanma Komutanlığı Birinci Arama-Tarama Filotilla Komodorluğu ve İzmir-Uzunada 30 Yataklı İaşeli Revir Baştabipliği görevlerinde yedek subaylık hizmetimi tamamladı 1968-1972 yılları arasında, SSK Ankara Hastanesinde, İç Hastalıkları Uzmanlık Dalı’nda ihtisas yaptım. Sonrasında SSK Malatya Hastanesi’ne atandım ve iki yıl sonra başhekim oldum. Malatya’da, “Kaysı Şenlikleri Kutlama Komitesi Başkanlığ”ı görevinde bulundum ve “Malatya Fuar Kurma ve Turizm Derneği” kurucu başkanı oldum. “İnönü Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği” yönetim kurulunda görev aldım. “Malatyaspor Kulübü İkinci Başkanlığı” görevini yaptım.
1977 yılı ortasında, kendi isteğimle SSK Antalya Hastanesi Başhekimliğine atandım. İki buçuk yıl bu görevde bulunduktan sonra, 1980 yılında kendi isteğimle emekliye ayrıldım. Bir taraftan muayenehanemde serbest olarak çalışırken , bir taraftan da bazı kurumlarda sözleşmeli olarak görev yaptım.
10 yıla yakın bir süre TEDAŞ Antalya Bölge Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak işyeri hekimliği yaptım ve bu arada Pamfilya Turizm İşyeri Hekimliği görevinde bulundum. Bir taraftan da muayenehanemde serbest hekim olarak çalıştım.
Tedaş’tan ayrıldıktan sonra uzunca bir süre T.C Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürlüğü’nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştım.
Halen hekimlik görevimi sürdürmekteyim. PANORAMİK OSGB’ de çalışıyorum. Şirket olarak hizmet verdiğimiz işyerlerinde bir taraftan İşyeri Hekimliği görevimi yaparken bir taraftan da çalışanların sağlık durumlarıyla ilgileniyor, muayenelerini yapıyor, tedavilerine yardımcı oluyor ve bundan mutluluk duyuyorum. Son derecede zevkli ve bir o kadar da mutluluk duyduğum bir çalışma içinde olduğumu söyleyebilirim.
Antalya’da çeşitli sosyal faaliyetlerde bulundum. “Saklıkent Turizm ve Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı” yaptım. 1980 ihtilali sonrası oluşacak siyasi teşekkülün ön çalışmalarında bulundum. Ancak, siyasete aktif olarak 1994 yılı yerel seçimlerinde Antalya-Kepez Belediye Başkan adayı olarak girdim ve az bir farkla kaybettim.
“Çevre Eğitim Vakfı”nın kurucu üyelerindenim. Yerel gazetelerde makaleler yazmaktayım.İki yıldan beri yazarlığa başladım. İlk kitabım “Doktorluk Dediğin İki İki Tık Tık I” 2000 yılında yayınlandı. Kitaplarım birbirini takip etti. Bugüne kadar 13 kitabım yayınlandı. Bir yenisini daha yazmaya devam ediyorum. Yazarlık yaşamımı sürdürme kararındayım.
1960 yılında evlendim. Eşim lise mezunu ve ev hanımıdır. Mutlu bir aile yuvamız var. Üç kızım dünyaya geldi. Üçü de yüksek öğrenim ve mutlu evlilikler yaptılar. Dört torunum var. Çocuklarımın doğumu önemli günlere rastladı. Büyük kızım 29 Ekim günü dünyaya geldi. İkinci kızımın doğum sancıları 23 Nisan günü başladı. Üçüncü kızım ise 10 Aralık İnsan Hakları Günü doğdu.
O günlerden bugünlere kadar 13 kitabım ve sayıları 1000’i bulan makalelerim yayınlanmıştır. Helen kitap ve makaleler yazmaya ve sosyal medyada güncel haberlere yorumlar yazmaktayım.
Benim bu özgeçmişimi yazdığım şu günlerde, değerli hemşehrilerim Lütfü Karakaya, Hilmi Keyhıdır ve diğer bazı hemşerilerimin birlikte“NADİR” isimli aylık bir gazete çıkarma girişiminde olduklarını öğrendiğimde büyük bir mutluluk duydum. Özellikle Nadir ismi, beni çok gururlandırdı. Çünkü bu benim çok sevdiğim mahallemin adı.
Darendeliler kültürel açıdan kendilerini yetiştirmiş, geliştirmiş ve toplum içinde güzel yerler edinmiş, yetenekli, duygulu ve şair ruhlu insanlar. Bunda, Darende’nin doğal yapısının ve doğal zenginliklerinin payı olmalı. Geçmiş, bunun değerli örnekleriyle dolu. Darendeliler okuma ve yazmaya önem veriyorlar. Birçok yerde gazete ve dergi gibi şeylerin çıkarılamadığı dönemlerde Darendeliler nitelikli yayın organlarına sahip olabilmişlerdir.
1970 yılında Darende Kültür Derneği adına “Beş Belde” dergisini çıkararak, ben de bu gönüllüler kervanına katılmıştım. Çalışma koşullarım gereği Ankara’dan ayrıldım ve bu hizmetim yarım kaldı. Üzgündüm. Yıllar sonra, Adana’daki bir gurup hemşehrimin, Beş Belde’yi, bizim bıraktığımız yerden devam ettirdiklerini görerek mutlu olmuştum. Her türlü kazanç duygusundan uzak, sadece Darende’nin kültürel hayatına katkı için büyük bir özveriyle hareket eden bu arkadaşlarımın, şimdi de “Nadir”i yayın hayatına koyarak bu özverili çalışmalarını sürdürme çabası içinde olduklarını görüyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum. Aralarında bana da yer verdikleri için kendilerine teşekkür ederim.
Nadir, Darende’nin kültürel hayatındaki seçkin yerini mutlaka alacak ve bunu uzun yıllar koruyacaktır. Girişimci arkadaşlarımı kutluyorum.